Antibiyotikler, veterinerlikte, gıda üreten hayvanlarda hastalığın önlenmesinde yaygın olarak kullanılır. Aşırı veya bilinçsiz antibiyotik kullanımı, süt, et, bal ve diğerleri gibi gıdalarda kalıntıya neden olabilir. Bu kalıntılar toksisiteye, alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ayrıca gıda ürünlerindeki düşük antibiyotik kalıntıları uzun süre tüketilir ise ilaca dirençli bakterilerin yayılmasına neden olur.
Tüketicilerin güvenliğini sağlamak ve zararlı sağlık etkilerini önlemek için, WHO ve AB antibiyotikler için Maksimum Kalıntı Limiti’ni kurmuştur.Bu nedenle LC-MS / MS, yüksek duyarlılığı, seçiciliği, sağlamlığı ve düşük maliyetli olması nedeniyle antibiyotik kalıntılarının analizinde tercih edilen yöntem haline gelmiştir.
Tek metodla çoklu antibiyotik analizi.
Ekstraksiyon için SPE veya immünoaffinity kolonuna gerek yok
Hızlı ve basit numune hazırlama.
Çoklu Antibiyotikler
Süt & Yoğurt
0.45 mikron RC filtreden filtre karışımı, doğrudan sisteme enjekte edin.
Filter mixture from 0.45 micron RC filter, Directly inject into the system.
Numune üzerine 60 µl ISTD çözeltisi ve 2.0 ml Reaktif-1 ekleyin ve 30 saniye vorteksleyin.
5 dakika boyunca 3000 rpm’de santrifüjleyin.
Antibiyotikler |
LOQ (µg/kg) |
Geri Kazanım (%) |
RSD (%) |
|
1 |
5-hyroxy thiobendazole |
0.47 |
99 |
1.49 |
2 |
Abamectin |
0.84 |
101 |
9.39 |
3 |
Albendazole |
0.12 |
106 |
1.59 |
4 |
Ampicillin |
0.78 |
101 |
5.50 |
5 |
Amoxicillin |
0.33 |
102 |
1.91 |
6 |
Ciprofloxacin |
0.40 |
100 |
1.54 |
7 |
Danofloxacin |
0.26 |
97 |
0.94 |
8 |
Difloxacin |
0.25 |
106 |
1.98 |
9 |
Doxycycline |
0.51 |
64 |
7.08 |
10 |
Doramectin |
0.95 |
108 |
4.74 |
11 |
Enrofloxacin |
0.29 |
103 |
1.21 |
12 |
Epinomectin |
0.55 |
98 |
8.03 |
13 |
Erythromycin |
0.45 |
104 |
4.14 |
14 |
Fenbendazole |
0.10 |
107 |
1.74 |
15 |
Flumequine |
0.12 |
104 |
2.03 |
16 |
Ipronidazole |
0.68 |
97 |
1.75 |
17 |
Ipronidazole-hydroxy |
1.06 |
88 |
7.84 |
18 |
Ivermectin |
0.58 |
98 |
5.91 |
19 |
Chlortetracycline |
4.29 |
102 |
5.26 |
20 |
Levamisole HCl |
0.22 |
115 |
1.40 |
21 |
Marbofloxacin |
0.15 |
110 |
1.19 |
22 |
Mebendazole |
0.28 |
103 |
1.87 |
23 |
Metronidazole |
0.78 |
97 |
2.28 |
24 |
Moxidectin |
0.55 |
96 |
4.52 |
25 |
Nalidixic acid |
0.16 |
108 |
2.19 |
26 |
Naracin |
0.09 |
102 |
4.59 |
27 |
Oxacillin |
3.67 |
108 |
4.96 |
28 |
Oxytetracycline |
0.86 |
109 |
4.73 |
29 |
Oxfendazole |
0.34 |
98 |
1.42 |
30 |
Oxolinic acid |
0.16 |
112 |
1.58 |
31 |
Penicillin G |
0.32 |
102 |
1.93 |
32 |
Ronidazole |
0.96 |
98 |
2.52 |
33 |
Salinomcysin |
0.10 |
102 |
7.25 |
34 |
Sarafloxacin |
0.52 |
97 |
2.09 |
35 |
Sulfadiazin |
0.32 |
95 |
3.08 |
36 |
Sulfadimethoxin |
0.56 |
101 |
1.58 |
37 |
Sulfadioxin |
0.29 |
100 |
2.06 |
38 |
Sulfachloropyridazine |
1.48 |
89 |
6.12 |
39 |
Sulfamerazin |
0.44 |
101 |
1.36 |
40 |
Sulfametoxazole |
0.95 |
73 |
3.70 |
41 |
Sulfamethazine |
0.54 |
97 |
1.96 |
42 |
Sulfathiazole |
0.79 |
96 |
1.65 |
43 |
Sulfapyrdine |
0.39 |
112 |
2.48 |
44 |
Sulfaquinoxaline |
0.58 |
104 |
2.24 |
45 |
Tetracycline |
1.04 |
98 |
5.30 |
46 |
Thiabendazole |
0.34 |
86 |
3.50 |
47 |
Tilmicosin |
0.48 |
111 |
1.70 |
48 |
Tylosin |
0.70 |
107 |
1.71 |
49 |
Triclabendazole |
0.83 |
108 |
4.43 |
50 |
Toltrazural |
0.11 |
102 |
4.08 |
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.